Råd om køb af kat

Når du køber en killing er det mange ting at overveje!

At få en ny killing I huset, er næsten som at få en lille baby! Den kræver din opmærksomhed og omsorg for at den skal få en god start I sit nye hjem – så du skal have tid til at tage dig af den.

 Det koster også penge at have en kat. Der skal både foder, kattebakke og kradsetræ til og der kan blive dyrlægeregninger!

 Der er mange ting du bør tage stilling til: Hvad slags farve skal katten have ? Hvilket temperament passer sammen med dit og din familie - selv om katter tilhører samme race er de som mennesker forskellige . Har du hund , andre katte I forvejen ?

 Hvis den skal være avlskat bør du sætte dig ind I genetik, øve dig I at bruge Maine Coon databasen, prøve at lære noget om indavl, genetiske sygdomme/ farver etc. etc.

 Vi vil anbefale dig at gå på udstillinger for at lære om Maine Coon kattens type. Maine Coon katten er en stor kat, men med et blidt temperament ( stort set ! ) – så blidt de kan af og til kan  komme til at blive domineret katte af andre racer. De er trofast mod sine ejere og knytter sig meget til dem, næsten som en lille hund. De fleste Maine Coon katte er legesyge og nysgerrige. Det vigtigste for dem er ikke bare at der er meget plads, men at de får opmærksomhed fra sin ejer og at de kan få være med i det som sker. De vil gerne kommunikere med sin ejer på sin egen ( stort set ) meget bløde måde. Mange af dem er glade for vand, kan lide at ” splatte ” med sin vandskål, drikke af vandhanen og følge med dig I bad.

 Når du køber en killing hos os vil den vare vaccineret mindst en gang og har fået et sundhedscheck hos dyrlægen. Den vil også have fået orme og loppekur ,og  og den får vasket pels og klippet klør inden du henter den . 

Alle killinger sælges med stamtavle og med kontrakt .

Priserne kan variere meget alt afhængig af kattens udstillingspotentiale / avlskvalitet / farve m.m.

Af og til har vi voksne tidligere avlskatte til salg for en symbolsk sum . Dette er da under forudsætning af at den ny ejer vil medvirke til testning af katten, hvis vi mener dette har betydning for vores avlsprogram.

En kat solgt som kælekat, bør neutraliseres. Både du og katten vil få et meget bedre liv sammen hvis den er fri for hormonsvingninger. En neutraliseret hankat, begynder normalt ikke at strinte, den får ikke så let fedtet pels og den har ikke samme behov konstant at søge efter hunkatte. En neutraliseret hunkat, får heller ikke de samme humørsvingninger og bliver fri for løbetid og p. piller .

Alle vores avlskatte bliver testet for  HD  ( hofteledsdysplasi )og HCM ( hjertehypertrofi ) På denne måde gør vi det vi kan for at forebygge at vores killinger  får den arvelige variant af disse sygdomme . Vi sælger også kun avlskatte til andre opdrættere som ønsker at arbejde for at bekæmpe disse sygdomme. I vores opdræt har vi også taget ind helt nye blodlinier I håb om at dette vil bringe nye og raske gener ind in Maine Coon opdrættet og mindske indavlsprosenten.

På menuen på vores hjemmeside, kan du finde Links til sider om genetik, Maine Coon database og helbred.

 
     
 
   
Søbugten, Copyright © 2001-2023 - Astrid Lykken