Selkirk Rex

MÅSKE

Har du aldrig set en sådan kat før?

Selkirk Rex katten er for sjov blevet kaldt katten i fåreklær, da dens pels er krøllet – næsten som pelsen på et får.

Selkirk Rex racen stammer fra en kat kaldt Miss De Pesto. Hun blev i 1987 fundet på et katteinternat i Montana, U.S. A. og var bemærkelsesværdig i og med at hun havde krøllet pels. Hun blev adopteret af den første Selkirk Rex opdrætter, Jerry Newman, og parret med en af hendes perserkatte. Hun fik så et kuld killinger hvoraf de 3 var med krøllet pels. Disse har så lagt grundlaget for racen. Siden har man fastslået at dette ”krøl-gen” er helt unikt og har en dominant arvegang, dvs. . at det et nok at en kat har genet fra kun en af forældrene for at få krøllet pels.

Selkirk Rex katten er så blevet udparret med andre racer for at får en større genetisk pool. bl.a. perser og britisk kort/lang hår.

Racen er  begyndt at blive kendt i  Europa og  er godkendt i flere af verdens største katteforeninger, bla TICA og CFA, men den er endnu ikke godkendt i Fife hvor de fleste danske katteklubber er tilsluttet. Det håber  vi at den bliver med tiden .

De kan udstilles og vinde  certifikater i TICA . I TICA er det stadig væk tilladt at udparre med perser og british shorthair for at sikre en bred genpulje for racen.

Selkirk Rex katten er en middels stor kat. Den findes som langhår og korthår. Nogle gange kan der komme killinger uden krøller ud af en parring ( straight hair ). Krøllerne er mest tydelige på de langhårede. De korhårede har en tæt  og bamset pels som er meget nem at holde. Der kan af og til komme homozygote killinger ( de har 2 krøl gen ). De vil tit have en lidt kortere  pels med tydelige krøller , men er knapt så racespesifikke og vil som regel ikke egne sig til udstilling.

Det er en kat med runde former, rundt hoved, runde øjn og og forholdsvis lave ører. Deres følehår er også krøllet. Det er en middelstor kat som skal kunne mærkes som kraftig bygget når du løfter den op.

De har et blidt og venligt temperament, er nyskærrige uden at være anmassende. Killingerne er meget nuttede og kære . Krøllerne bliver først rigtigt tydelige når killingen er 3-5 måneder.

De har let ved at tilgive. De er nemme at håndtere og deres pelspleje er forholdsvis nem (redes igennem med en bredtandet kam 1-2 gange ugentlig).

Selkirk Rex katte fungerer meget godt sammen med  de fleste andre katteracer. Her  er de vant til at begå sig med Maine Coon kattene.

Vi opdrætter med udparrede blodlinier og vil af og til beholde en killing af de kuld vi laver til vores eget opdræt . For at undgå at få for mange katte vil der lejlighedsvis være unge voksne katte som søger et nyt hjem. NB. Hvis du køber en ung eller voksen avlskat som er i stamtavlen til vores katte, vil vi i nogle tilfælde bede dig om at være behjælpelig med opfølgning af hjertetest på katten. Når du har købt en killing hos os, vil vi gerne have tilbagemelding om killingens udvikling fra tid til anden. Du må også gerne sende os billeder af din kat. De fleste af vores killinger er i vores database og kan hentes frem på "Tidligere Kuld" når vi får nye billeder af katten.

Vores første Selkirk Rex  katte;  WHF Shadows Curl og Calicurl Blue Curly Bear  kom til os i efteråret 2007  fra U.S.A.

Lykken er et T.I.C.A. registeret katteri og mit  opdrætnavn er  som mit efternavn Lykken.

Her er  et links om racen http://www.felisdanica.dk/upl/files /5/145.pdf

 

Her er  et link to en video på Animal Planet om Selkirk Rex : http://animal.discovery.com/videos/cats-101-selkirk-rex.html

Selkirk Rex katte er meget vanedannende !

Alle killingerne har fundet nye hjem og der er pt. ingen  Selkirk Rex killinge planer.

Her er en video med Bruce Willis (tidligere kuld):

http://youtu.be/H-ObQ50SOpE

Her er et links til TICA breed profile :

 http://www.tica.org/public/breeds/sr/intro.php

 

 Der er 6 Selkirk Rex killinger født 18/9-16 : 3 creme homozygote korthårede hanner, en creme/hvid heterozygot  langhåret han, en  lilla heterozygot  korthåret hun, en sort/hvid heterozygot langhåret hun.

 Hvis du har lyst til at se racen på udstilling, vil vi anbefale dig Viking Cats udstillinger: http://viking-cats.dk/

Her er en video med  Lykken Nora fra et tidligere kuld. Hun er en korthåret Selkirk Rex.

http://youtu.be/sKNVqnK9Ncc

På hovedbilledet kan du se

Lykken Peer Gynt ( efter WHF Shadows Curl x Lykken  Buffalo Bill) som

klarer sig meget godt i TICA Shows og er en meget god ambassadør for racen: http://www.soebugten.dk/dansk/katteri/selkirk_rex/viskat.php?catid=61

 

 

 

 

 

Hanner
Lykken Yarno

Hun katte
Champion WHF Shadows Curl of Lykken
Lykken United Colors

Killinger
Lykken Curly Dante
Lykken Curly Odyssevs
Lykken Curly Sisyfos
Lykken Curly Sofokles
Lykken Helena In Curl
Lykken Lille Lam
Ungkatte
Lykken Gift From Heaven

Tidligere kuld
TICA DGC Lykken Curly Ronja
Lykken Peer Gynt
Lykken Curly Tsarina
Lykken Sorte Sofus
Lykken Amanda in Curl
Lykken Baloo in Curl
Lykken Billy Boy
Lykken Curl In Many Colors
Lykken Hassy Satisfied Mind of Joy
Lykken Hedda
Lykken Silver Lord In Straight
Lykken Solveig
Lykken Stella Nova in Curl
Lykken´s Bamse i Krøl
Lykken´s Curly Babe
Lykken´s Sølvmis i Krøl
 
     
 
   
Søbugten, Copyright © 2001-2023 - Astrid Lykken